U bent hier

De Zevenster

De Zevenster: waar de zorg om mensen gaat

De Zevenster biedt al ruim 40 jaar goede zorg aan senioren. En wij zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om deze zorg te verbeteren.

Zorg verlenen vinden wij  geen vanzelfsprekendheid, maar vergt iedere keer opnieuw een...

Locaties

De Zevenster
Leliestraat 3
2761 HD Zevenhuizen
Nederland

Informatie voor werknemers

Bij de Zevenster werken 160 gemotiveerde, betrokken en deskundige medewerkers. Zij zorgen met elkaar voor een goed woon-, leef- en zorgklimaat voor onze bewoners en cliënten. Werken in de Zevenster betekent dan ook werken in een organisatie waar de bewoners en de cliënten centraal staan. Daarnaast wordt er groot belang gehecht aan de kwaliteit van zorg. Als werkgever biedt De Zevenster een veilige werkomgeving, waarin op een professionele manier met elkaar wordt samengewerkt. De arbeidsvoorwaarden liggen vast in de CAO voor Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT). Als secundaire arbeidsvoorwaarden bieden wij een collectieve zorgverzekering, een collectief algemeen verzekeringspakket en een fietsenplan.

(0180) 63 71 11
personeelszaken@de7ster.nl
https://www.de7ster.nl/over-de-zevenster/werken-bij-de-zevenster/

Informatie voor studenten

De Zevenster vindt het belangrijk dat mensen zich kunnen ontwikkelen en kunnen groeien binnen hun werk of opleiding. Onze medewerkers worden regelmatig (bij)geschoold en er worden klinische lessen aangeboden. De Zevenster heeft de beschikking over een eigen skills lab/trainingsruimte. Hierin worden de verschillende soorten handelingen aangeleerd, geoefend en getoetst. De verpleegtechnische bekwaamheid van onze medewerkers houden wij in een deskundigheidspaspoort bij, zo kunnen we goed een vinger aan de pols houden.

Wij besteden veel zorg aan onze opleidingen en stages en wij zijn door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SSB) erkend als leerbedrijf. Er is op elke afdeling een ervaren werkbegeleider aanwezig om de stage te begeleiden. Wij hebben regelmatig plaats voor Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL) leerlingen. Deze plaatsen vermelden we als vacature op de website, je kunt hier direct op solliciteren.

Ook voor Beroeps Opleidende Leerweg (BOL) leerlingen hebben we diverse stageplaatsen:

 • Voor leerlingen die bezig zijn met een opleiding voor VIG, Helpende Zorg en Welzijn, Zorgassistent of een vergelijkbare opleiding
 • Voor leerlingen SPW/MMZ 3 en 4

Tot slot kunnen leerlingen van het voortgezet onderwijs een oriënterende stage bij ons komen lopen. Je kunt voor diverse soorten afdelingen kiezen: in de zorg, in de keuken, bij de dagverzorging/activiteitenbegeleiding, de huishouding of in het restaurant. Ook voor deze stages geldt dat er een ervaren werkbegeleider beschikbaar is die de stage begeleidt.

(0180) 63 71 11
opleidingen@de7ster.nl
https://www.de7ster.nl/over-de-zevenster/werken-bij-de-zevenster/

Informatie voor vrijwilligers

Vrijwilligerswerk is niet alleen leuk en afwisselend, u geeft ook écht betekenis aan iemands leven. Vrijwilligers zijn de gouden schakels in de zorg voor ouderen in onze samenleving. Vrijwilligers geven nét dat beetje extra aandacht, ondersteuning en gezelligheid hetgeen de dag van een bewoner of cliënt nog een beetje zonniger kan maken. Dat maakt vrijwilligers onbetaalbaar. Vrijwilligers zijn een waardevolle aanvulling voor medewerkers die de professionele zorg voor hun rekening nemen. In de Zevenster spelen vrijwilligers een onmisbare rol in het dagelijkse reilen en zeilen van ons verzorgingshuis en voor onze thuiszorgcliënten. En we kunnen altijd nog wel wat extra helpende handjes gebruiken!

 

Vrijwilligerswerk bij de Zevenster

We zijn er trots op dat zoveel mensen bereid zijn tot vrijwilligerswerk in en buiten ons verzorgingshuis. Daarom trakteren wij onze enthousiaste vrijwilligers in ieder geval elk jaar als dank op een gezellig avondje uit tijdens de vrijwilligersavond in de Zevenster!

U kunt op diverse manieren uw steentje bijdragen als vrijwilliger bij de Zevenster. Samen met u bekijken wij hoeveel tijd u aan het vrijwilligerswerk wilt besteden en welke vrijwilligersactiviteit het beste bij past. Wel verwachten wij dat u – net zoals wij –  zo goed mogelijk voor onze cliënten zorgt. De kwaliteit van onze vrijwilligers staat daarom bij ons hoog in het vaandel. Onze vrijwilligers moeten dan ook aan een aantal kenmerken voldoen, zoals motivatie, klantvriendelijkheid, enthousiasme en integriteit. We geven u een aantal voorbeelden van vrijwilligerswerk bij de Zevenster:

 • Ondersteuning bieden bij activiteiten
 • Het bezoeken van cliënten voor een gesprekje, spelletje of wandeling
 • Helpen bij het wekelijkse uitstapje naar de markt in Zevenhuizen
 • Cliënten van de dagopvang vervoeren en begeleiden
 • Ouderen de weg wijzen in het gebruik van de personal computer
 • De gymruimte in orde maken, bewoners halen en brengen, koffie/thee rondbrengen en opruimen van de ruimte
 • De bewoners voorzien van koffie, bijvoorbeeld in het restaurant of op hun eigen kamer
 • Maaltijden rondbrengen voor Tafeltje Dekje
 • De technische dienst ondersteunen bij materiële klusjes in en om het huis
 • Het verzorgen van de vogels in de volière in onze tuin
 • Fietsen met de Duofiets

 

Wat kunt u verwachten bij de Zevenster?

Wij zijn zuinig op onze vrijwilligers. Daarom hebben wij voor onze vrijwilligers alles zo goed mogelijk geregeld. Onze vrijwilligerscoördinator coördineert het algehele vrijwilligerswerk van de Zevenster. Daarnaast bieden wij onze vrijwilligers ondersteuning op diverse vlakken.

Coördinatie van de werkzaamheden
Elke groep vrijwilligers heeft een eigen teamleider. De teamleider coördineert de activiteiten voor een bepaalde groep vrijwilligers en zorgt dat de werkzaamheden en activiteiten van de vrijwilligers afgestemd zijn op de behoeften en wensen van de bewoners en de Zevenster. Ook zorgt de teamleider voor een goede onderlinge samenwerking en verstandhouding tussen de vrijwilligers. Met vragen kan de vrijwilliger in eerste instantie bij zijn of haar teamleider terecht. Komen de vrijwilliger en de teamleider er samen niet uit, dan kan contact gezocht worden met de vrijwilligerscoördinator.

Scholing/training
De Zevenster streeft ernaar de kennis van de vrijwilligers ten aanzien van de werkzaamheden op niveau te houden. Vanuit het huis worden hiertoe indien van toepassing mogelijkheden aangeboden.

Verzekeringen
Voor vrijwilligers is er een collectieve WA-verzekering. Deze verzekering dekt de schade welke door de vrijwilliger tijdens zijn of haar werkzaamheden voor de Zevenster aan derden is toegebracht. Ook is er voor vrijwilligers een ongevallenverzekering afgesloten. Tot slot is er een auto-inzittenden- ongevallenverzekering voor de privéauto’s van vrijwilligers, voor zover deze gebruikt worden in opdracht en ten behoeve van de Zevenster.

Wilt u meer informatie over vrijwilliger worden bij de Zevenster of wilt u graag een persoonlijk gesprek en een rondleiding? Neem dan gerust contact met ons op!

(0180) 637 275
https://www.de7ster.nl/over-de-zevenster/vrijwilligers/

Vacatures

De Zevenster
Vind jij het leuk om in een klein team samen te werken om aan ouderen de beste verpleeghuiszorg te leveren? Lever jij graag een bijdrage aan een prettig leefklimaat van onze bewoners? En ben jij daarnaast op zoek naar...

Informatie

Telefoon: 
(0180) 63 71 11
Werkvelden: 
Thuiszorg
Verpleeg- en verzorgingshuizen