Martha Flora Gouda

Martha Flora is een particulier initiatief in dementiezorg. Gebouwd op persoonlijke ervaringen van grondlegger Marco Ouwehand en gebaseerd op wetenschappelijke onderzoek. Het resultaat: een uniek zorgconcept voor mensen met alzheimer of een andere vorm van dementie.

Martha Flora is de...

Locaties

Martha Flora Gouda
Ronsseweg 5
2803 ZA Gouda
Nederland

Informatie voor werknemers

Martha Flora is uniek op het gebied van dementiezorg. Bij Martha Flora krijgen onze bewoners alle ruimte om hun eigen leven zo goed mogelijk en in alle waardigheid voort te zetten zoals zij dat gewend zijn. Wij willen hen, in de laatste fase van hun ziekte, een zo goed mogelijk leven en een echt thuis bieden. Daarom is dementiezorg bij ons: een relatie opbouwen met onze cliënten. Want alleen dan kunnen wij ze geven wat ze verdienen: de allerbeste zorg bij dementie.

 

Sleutel tot de beste dementiezorg

De sleutel tot de beste dementiezorg ben jij: de zorgprofessional die ook vindt dat dementiezorg veel beter kan, beter moet. Bij ons ben jij de verbinding tussen de ‘gezonde’ buitenwereld en de persoonlijke belevingswereld van de bewoners met dementie. Je hebt het hart op de juiste plaats en weet echt contact te maken met de bewoners. Elke dag opnieuw. Waarbij je moet bedenken dat de bewoners, situaties en gebeurtenissen elke dag anders zijn. Maar je staat er nooit alleen voor. Echt goede zorg voor mensen met dementie vraagt continue om afstemming en overleg. Daarom werken wij met dedicated teams met een gevarieerde achtergrond. Om sterke, volwaardige teams samen te kunnen stellen zoeken wij meerdere collega’s voor dezelfde functie.

 

Stevige selectie

Het is geen gemakkelijk werk en niet voor iedereen weggelegd. Wij hanteren pittige toelatingseisen. Wij selecteren op inlevingsvermogen, attitude en bejegening. En we ontwikkelen je talent  met de speciale Martha Flora startopleiding en permanente coaching. Ben jij nieuwsgierig? Heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel? En ben je initiatiefrijk? Kun je daadkrachtig optreden en ben je een teamplayer tot in je tenen? Kom dan werken bij Martha Flora!

 

(0182) 724 998
b.muttray@marthaflora.nl
www.marthaflora.nl

Informatie voor studenten

Martha Flora is geen plek waar mensen met dementie hun identiteit verliezen. Onze missie – en ook die van jou – is om onze bewoners een leefomgeving te bieden waarin zij warmte, veiligheid en geborgenheid vinden. Jij krijgt daarvoor alle gelegenheid. Wij spreken je talent aan en blijven dat ontwikkelen.

 

Jij doet er toe

Wij bieden je veel ruimte voor professionalisering en ontwikkeling. Werken met mensen met dementie is een specialiteit en dat nemen we bij Martha Flora serieus. Daar hoort ook permanente educatie bij. Twee onderwerpen staan permanent op de agenda:

  • Vakinhoudelijke groei
  • Groei in samenwerking en communicatie.

Jij doet er toe en daarom investeren wij in jou en het team. Wat wij van jou vragen is tijd en aandacht voor deze investering. En dat je openstaat om te leren en te reflecteren.

 

Het team doet er toe

Bij Martha Flora werk je in een team. Jouw team bestaat uit medewerkers huishouding, medewerkers gastvrijheid, medewerkers dementiezorg, medewerkers welzijn en medewerkers cliënt en coördinatie. Iedereen telt mee. Daarnaast werken we nauw samen met een netwerk van mantelzorgers, vrijwilligers, medici en paramedici.

Persoonlijk welzijn en zorg bieden aan mensen met dementie vraagt om goede onderlinge afstemming. Bij Martha Flora besteden we daarom veel aandacht aan de onderlinge samenwerking en de teamdynamiek.

 

Hoe werkt het in de praktijk

Wij hebben onze eigen startopleiding en permanente educatie ontwikkeld. Iedereen die bij ons komt werken volgt eerst de startopleiding, waarin de basis van ons zorgconcept wordt behandeld. Verder kun je rekenen op permanente scholing, zodat je optimaal uitvoering kunt geven aan ons zorgconcept. Door casuïstiek-besprekingen blijf je leren en reflecteren. Bovendien doen we veel aan individuele coaching en teamcoaching. Bijvoorbeeld rondom vraagstukken die ontstaan in de relatie met bewoners, familie en collega’s. Coaching op de werkvloer, gebruik van onze eigen bibliotheek en de Power Course Dementie horen daarbij.

Britta Muttray
(0182) 724 998
b.muttray@marthaflora.nl
www.marthaflora.nl

Informatie

Telefoon: 
(0182) 724 998
Werkvelden: 
Verpleeg- en verzorgingshuizen