U bent hier

Programma Gezond & Zeker

 

Schrijf je in! Op maandag 30 oktober ben jij als ergo- of veiligheidscoach van harte welkom tijdens de Gezond & Zeker Kennisdag in Nieuwegein. En nodig ook jouw leidinggevende(n), ARBO- en P&O-collega’s uit! 

Op de Gezond & Zeker Kennisdag zijn allerlei leerzame activiteiten te doen en interessante workshops te volgen, het wordt moeilijk kiezen want we hebben er dit jaar 83!

 

De Gezond & Zeker Kennisdag 2017 is officieel geaccrediteerd, dit betekent dat je met jouw aanwezigheid maar liefst zes punten kan verdienen voor het Kwaliteitsregister V&V. Om aanspraak te kunnen maken op deze punten moet je bij het inschrijven voor de Gezond & Zeker Kennisdag je BIG- of Relatienummer invullen. Na afloop van de Kennisdag controleren we jouw aanwezigheid en worden de punten automatisch bijgeschreven. Heb je geen punten nodig voor het Kwaliteitsregister V&V? Na afloop van de Kennisdag ontvang je een aanwezigheidscertificaat waarmee je zelf punten kunt opvragen onder de noemer ‘overige deskundigheidsbevordering’.

 

Workshops
Volg bijvoorbeeld de branche-specifieke workshop voor Ziekenhuizen over het vroegtijdig mobiliseren van patiënten of leer meer over de arbocheck in de thuiszorg. Tijdens de workshops is aandacht voor praktische vaardigheden waar jij als coach morgen mee aan de slag kunt. Schrijf je dus snel in! Ga voor een overzicht van de workshops naar de speciale workshoppagina. Aan de hand van het kleurensysteem en symbolen kun je precies zien welke workshop voor wie geschikt is.

Voor wie
Ergocoaches, Veiligheidscoaches, leidinggevenden, ARBO- en P&O-collega’s komen samen bij de Gezond & Zeker Kennisdag. Je volgt algemene of branche-specifieke workshops, kunt de Kennismarkt bezoeken én hebt de mogelijkheid te netwerken met collega’s uit andere organisaties.

Nieuw: managementprogramma voor leidinggevenden
Speciaal voor leidinggevenden (managers, P&O en ARBO) biedt de Gezond & Zeker Kennisdag dit jaar een leerzaam en enthousiasmerend managementprogramma. Zo zijn er bijvoorbeeld workshops te volgen over businesscases, leren door middel van virtual reality én hebben wij een hele speciale gast uitgenodigd. Op zoek naar meer informatie over het managementprogramma? Kijk in het workshopprogramma naar de rode titels van de workshops en meld je als leidinggevende aan voor de Gezond & Zeker Kennisdag.

 

Thema: Bruggen Bouwen
Fysieke belasting en agressie terugdringen? De kans dat je daarin slaagt, is groter als je samenwerkt en een brede blik hebt. Daarom is ‘Bruggen Bouwen’ het thema van de Gezond & Zeker Kennisdag. We bouwen bruggen tussen mensen, afdelingen, regio’s en branches.

 

 

 

 

Over Gezond & Zeker

Het programma Gezond & Zeker is een landelijk programma over preventie van fysieke belasting en van agressie in de zorg. Agressie en fysieke belasting zijn vaak de oorzaak van verzuim en ziekte in de Nederlandse gezondheidszorg. Dit vraagt om preventiebeleid en aandacht voor deze thema's op de werkvloer. Gezond & Zeker helpt daarbij door professionals van informatie te voorzien via de website www.gezondenzeker.nl en door bijeenkomsten te organiseren, zoals de Gezond & Zeker Kennisdagen, die jaarlijks plaatsvinden.

In de praktijk blijkt dat de aandacht voor preventie van fysieke belasting en voor agressie na verloop van tijd inzakt of zelfs niet doordringt op de werkvloer. Collega’s vervallen in oude gewoonten of zijn niet op de hoogte van het bestaan van nuttige informatie en tips. Voor deze continue aandacht op de werkvloer vervult de ergocoach of de veiligheidscoach een belangrijke rol. Jullie houden deze thema's op de agenda. 

Je staat er bij deze taak niet alleen voor. Gezond & Zeker ondersteunt ergocoaches, veiligheidscoaches, maar ook arbocoördinatoren en p&o medewerkers bij de preventie van fysieke belasting en agressie. Op de website van Gezond & Zeker vind je informatie, tips, veel gratis aan te vragen brochures, richtlijnen, etc. om je taak makkelijker te maken.
Als je je bij registreert* ontvang je gericht informatie over workshops & bijeenkomsten in je regio, de landelijke Kennisdagen, het Gezond & Zeker Magazine, de digitale nieuwsbrief, kun je met andere zorgmedewerkers ervaringen uitwisselen in forumdiscussies, etc. Al meer dan 20.000 ergocoaches, veiligheidscoaches en andere betrokkenen zijn je voorgegaan.

 

Landelijke uitvoering

Gezond & Zeker wordt uitgevoerd door stichting RegioPlus. Deze stichting, opgericht in 2005, bestaat uit zestien regionale organisaties, waaronder Care2Care, die zich bezig houden met arbeidsmarktvraagstukken in zorg en welzijn. Gezond & Zeker wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Volksgezondheid, Werkgelegenheid en Sport (VWS). Speerpunten binnen het project zijn het terugdringen van fysieke belasting en de aanpak van agressieproblematiek op de werkvloer.

 

Regionale uitvoering

Alle regionale werkgeversorganisaties die in RegioPlus verenigd zijn, ondersteunen ergocoaches en veiligheidscoaches door het verzorgen van workshops, netwerkbijeenkomsten. Ook distribueren zij regionaal het informatiemateriaal van Gezond & Zeker.

 

* Aan registratie zijn geen kosten verbonden. Je ontvangt een Gezond & Zeker Veiligheidscoach minipocket of een posterpakket Praktijkrichtlijnen fysieke belasting als welkomstcadeau.