U bent hier

Programma Gezond & Zeker

 

Over Gezond & Zeker

Het programma Gezond & Zeker is een landelijk programma over preventie van fysieke belasting en van agressie in de zorg. Agressie en fysieke belasting zijn vaak de oorzaak van verzuim en ziekte in de Nederlandse gezondheidszorg. Dit vraagt om preventiebeleid en aandacht voor deze thema's op de werkvloer. Gezond & Zeker helpt daarbij door professionals van informatie te voorzien en door bijeenkomsten te organiseren, zoals de Gezond & Zeker Kennisdag, die jaarlijks plaatsvindt.

In de praktijk blijkt dat de aandacht voor preventie van fysieke belasting en voor agressie na verloop van tijd inzakt of zelfs niet doordringt op de werkvloer. Collega’s vervallen in oude gewoonten of zijn niet op de hoogte van het bestaan van nuttige informatie en tips. Voor deze continue aandacht op de werkvloer vervult de ergocoach of de veiligheidscoach een belangrijke rol. Jullie houden deze thema's op de agenda.

 

Landelijke uitvoering
Gezond & Zeker wordt uitgevoerd door stichting RegioPlus. Deze stichting, opgericht in 2005, bestaat uit veertien regionale organisaties, waaronder Care2Care, die zich bezig houden met arbeidsmarktvraagstukken in zorg en welzijn. Gezond & Zeker wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Volksgezondheid, Werkgelegenheid en Sport (VWS). Speerpunten binnen het project zijn het terugdringen van fysieke belasting en de aanpak van agressieproblematiek op de werkvloer.

 

Gezond & Zeker Kennisdag 2017

Op 30 november vond alweer de 14e editie van de Gezond & Zeker Kennisdag plaats. We kijken terug op een zeer succesvolle editie met een record aantal bezoekers: Bijna 1.300 ergo- en veiligheidscoaches, arbocoördinatoren, p&o- en andere functionarissen uit zorg en welzijn bezochten dit jaar de Kennisdag en de Praktijkmarkt. We hopen dat de opgedane kennis en vaardigheden een bijdrage leveren aan het bouwen van bruggen tussen mensen, afdelingen, regio’s en branches.
 

Foto’s, Gezond & Zeker Zelfie en informatie workshops
Benieuwd naar het Gezond & Zeker-filmpje en de foto's die zijn gemaakt tijdens de Kennisdag? Bekijk het compilatievideo hieronder of bezoek de Facebook pagina. De beschikbare workshoppresentaties kun je vanaf nu bekijken op de workshoppagina. Klik in het overzicht op de titel van de workshop, er verschijnt dan een pop up scherm waar een link naar de presentatie op staat.
 

Netwerkapp
Tijdens de Kennisdag is er volop gebruik gemaakt van de Netwerkapp. Hoeveel mensen hebben er gebruik gemaakt van de app? Hoeveel vragen zijn er gesteld? En wie is de meest actieve gebruiker van de app? De factsheet laat alle cijfers zien.
 

Gezond & Zeker Innovatiedag 2018
Noteer ook alvast maandag 29 oktober 2018 in je agenda, dan vindt de vernieuwde Gezond & Zeker Innovatiedag plaats!