U bent hier

Programma Gezond & Zeker

 

Meld je aan voor de Gezond & Zeker Innovatiedag!

Op 29 oktober komen meer dan 1.200 ergocoaches, veiligheidscoaches, leidinggevenden en P&O en ARBO-professionals naar het NBC in Nieuwegein voor de Gezond & Zeker Innovatiedag. Deze staat in het teken van het ontwikkelen en delen van kennis over het terugdringen en voorkomen van verzuim onder zorg- en welzijnsmedewerkers. Gepassioneerde en ervaren workshopleiders geven diverse inhoudelijke en praktische workshops over  fysieke belasting, ongewenst gedrag en het verhogen van de veiligheid op de werkvloer.

 

Workshopprogramma

Als bezoeker van de Gezond & Zeker Innovatiedag kies je helemaal jouw eigen pad. Jij bepaalt of je één, twee, drie of zelfs meer workshops én welke je volgt. Wil je kort praktische vaardigheden leren in een sessie van 30 minuten? Of wil je graag over een bepaald onderwerp echt de diepte in bij een sessie van anderhalf uur? Jij beslist! 
Bekijk het programma

 

Praktijkmarkt

Op de speciaal ingerichte praktijkmarkt presenteren bedrijven en instellingen uit de sector zich. Je kunt demonstraties bijwonen, informatie inwinnen en producten uitproberen. Kijk hier voor een overzicht van de bedrijven die aanwezig zijn op deze Praktijkmarkt.
Overzicht

 

Aanmelden

Ben jij er ook bij? Meld je snel aan voor de Gezond & Zeker Innovatiedag en nodig ook jouw leidinggevende(n), P&O- en ARBO-collega’s uit! Voor hen is er net zoals vorig jaar een speciaal management programma met interessante en leerzame workshops. Meld je aan voor 1 september 2018 en maakt gebruik van de vroegboekkorting!
Nu aanmelden

 

 

Over Gezond & Zeker

Het programma Gezond & Zeker is een landelijk programma over preventie van fysieke belasting en van agressie in de zorg. Agressie en fysieke belasting zijn vaak de oorzaak van verzuim en ziekte in de Nederlandse gezondheidszorg. Dit vraagt om preventiebeleid en aandacht voor deze thema's op de werkvloer. Gezond & Zeker helpt daarbij door professionals van informatie te voorzien en door bijeenkomsten te organiseren, zoals de Gezond & Zeker Kennisdag, die jaarlijks plaatsvindt.

In de praktijk blijkt dat de aandacht voor preventie van fysieke belasting en voor agressie na verloop van tijd inzakt of zelfs niet doordringt op de werkvloer. Collega’s vervallen in oude gewoonten of zijn niet op de hoogte van het bestaan van nuttige informatie en tips. Voor deze continue aandacht op de werkvloer vervult de ergocoach of de veiligheidscoach een belangrijke rol. Jullie houden deze thema's op de agenda.

 

Landelijke uitvoering
Gezond & Zeker wordt uitgevoerd door stichting RegioPlus. Deze stichting, opgericht in 2005, bestaat uit veertien regionale organisaties, waaronder Care2Care, die zich bezig houden met arbeidsmarktvraagstukken in zorg en welzijn. Gezond & Zeker wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Volksgezondheid, Werkgelegenheid en Sport (VWS). Speerpunten binnen het project zijn het terugdringen van fysieke belasting en de aanpak van agressieproblematiek op de werkvloer.