U bent hier

Regionaal Contactpunt Rijn Gouwe

 

Welkom bij het Regionaal Contactpunt Zorg & Welzijn Rijn Gouwe

Wat leuk dat jij interesse hebt in werken in zorg en welzijn en hier meer over wilt weten. Elke dag weer zetten duizenden mensen in de regio Rijn Gouwe zich in om zorg en begeleiding te bieden aan mensen met een zorg- of hulpvraag, thuis of in een instelling. Zorg en begeleiding die een belangrijke bijdrage leveren aan het leven, de gezondheid en het welzijn van mensen en daarmee heel waardevol is. Je kunt in zorg en welzijn écht het verschil maken voor de mens en zijn of haar naasten.
Maar wat betekent het nou om te werken in zorg en welzijn? Wat ga je doen en waar? Wat past bij jou? Welke opleiding heb je nodig en welke vaardigheden vraagt het werken in zorg en welzijn van je? Welke zorg- en welzijnsorganisaties zijn er in de regio en welke kansen en mogelijkheden zijn er voor jou binnen deze organisaties? Wij helpen je graag op weg!

De manier waarop we je helpen kan voor iedereen verschillend zijn. Het contactpunt zien we als een centrale plek in de regio, van waaruit we je verder kunnen helpen, kunnen verwijzen en beschikbare tools en instrumenten kunnen inzetten op basis van jouw vraag.

 

Waarmee kunnen we je helpen?

 

Werken en leren in zorg en welzijn, wat houdt dat in?

Per 1 november 2018 is de landelijke website IK ZORG online. Een website vol informatie over leren en werken in alle werkvelden in zorg en welzijn. De website bevat vele foto’s en verhalen van medewerkers in de sector die jou als geen ander kunnen laten zien hoe divers, boeiend en afwisselend werken in zorg en welzijn is.
Wil je meer informatie over jouw persoonlijke mogelijkheden, dan kun je contact opnemen via het telefoonnummer dat vermeld staat op de website Ik ZORG. Je komt dan vanzelf in contact met de coördinator in jouw regio.

 

 

Ik wil informatie over leren en werken

Op onze Care2Care loopbaanportal vind je meer informatie over leren en werken.
Daarnaast kun je terecht op de website YouChooz. YouChooz is een landelijke voorlichtingssite over zorg, welzijn en sport. Youchooz biedt uitgebreide en actuele informatie ter ondersteuning van een bewuste studiekeuze. Op de website staan meer dan 400 beroeps- en opleidingsbeschrijvingen met relevantie informatie zoals salarisgegevens, benodigde persoonlijke eigenschappen en arbeidsmarktinformatie.

 

 

 

Ik zoek vacatures in de regio

In onze vacaturebank vind je de actuele vacatures van zorg- en welzijnsorganisaties in de regio waar je direct op kunt solliciteren

 

 

 

 

 

Ik wil ondersteuning bij mijn loopbaanvragen

"Sterk in je werk, zorg voor jezelf" is een project dat bedoeld is voor zowel mensen die al een tijd in zorg- of welzijn werken en zich willen orienteren op vervolgstappen in hun loopbaan alsook voor mensen die nog niet in zorg en welzijn werken, maar de stap willen maken naar de sector. Samen met de loopbaancoaches van Sterk in je Werk wordt er in een kort en gratis loopbaantraject gekeken wat jij kunt doen om mee te groeien met het werk, als zij-instromer of herintreder aan de slag te gaan of de overstap naar (een andere baan in) zorg en welzijn te maken. Aanmelden hiervoor kan via www.sterkinjewerk.nl

 

 

Ik wil mijn vraag graag voorleggen

We helpen je graag op weg bij al je vragen over de mogelijkheden van werken en leren in zorg en welzijn in de regio Rijn Gouwe dus neem gerust contact op met Marja van Schoneveld, coördinator Regionaal Contactpunt Rijn Gouwe.

Stuur je vragen naar contactpunt@care2care.nl en vermeld in je bericht behalve je vragen ook je naam, je woonplaats en je telefoonnummer. Er wordt dan zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

 

 

 

Over het Regionaal Contactpunt Zorg & Welzijn Rijn Gouwe

Het Regionaal Contactpunt Zorg & Welzijn Rijn Gouwe heeft als doel om geïnteresseerden in (leren en werken) in zorg en welzijn in de regio op te vangen, te informeren en de weg te wijzen naar mogelijkheden in leren en werken. Het contactpunt is zowel bedoeld voor wie die nog niet werkt in de sector, maar hier wel interesse in heeft als voor wie al in de sector werkt en zich wil orïenteren op vervolgstappen in zijn/haar loopbaan. In het contactpunt komen vraag en aanbod samen.
We bieden voorlichting en advies, weten wat er speelt in de regio en waar kansen en mogelijkheden liggen om jou daarmee in contact te brengen met de juiste organisaties en contacten. We beschikken over informatie over vacatures, leer - en leerwerkplekken en oriëntatiemogelijkheden/banen. Daarnaast is er de mogelijkheid extra ondersteuning te bieden bij het onderzoeken van je loopbaanvragen via Sterk in je Werk, (netwerk)gesprekken, testen en het organiseren van regionale informatiebijeenkomsten.