U bent hier

Beeldvorming en imago

Week van Zorg en Welzijn

Van maandag 11 tot en met zaterdag 16 maart vindt de Week van Zorg en Welzijn plaats. Er zijn veel banen in de grootste sector van Nederland te vervullen dus deze week is meer dan nodig! Honderden zorg- en welzijnsorganisaties openen tijdens deze week hun deuren om aan Nederland te laten zien hoe het er aan toegaat op de werkvloer. Geïnteresseerden in werken en leren in zorg en welzijn zijn van harte welkom om te kijken waar de mogelijkheden voor hen liggen, want die zijn er volop! 

 

Festivals ontdek Zorg en Welzijn

Werken in de zorg en welzijn is werk dat er echt toe doet. In de Week van Zorg en Welzijn willen wij iedereen laten weten hoe bijzonder werken in de zorg is. Daarom organiseert Care2Care samen met zorg- en welzijnsorganisaties in Gouda en Leiden de Festivals Ontdek Zorg en Welzijn. Banenfestivals die net even anders zijn en waar veel te beleven is. Iedereen die zich wil oriënteren op een loopbaan in zorg en welzijn is welkom.

Op twee locaties in de regio zetten wij de deuren open voor herintreders, zij-instromers en studenten. Zij ontdekken alles over o.a. opleidingen, loopbaanadvies, aanbod van vacatures in de regio en de grote diversiteit aan functies en sectoren binnen zorg en welzijn.

Verwacht geen standaard banenmarkten met kraampjes, maar aantrekkelijke festivals waar het bruist van de energie en van alles te beleven en te ervaren is! Denk bijvoorbeeld aan een innovatie-lab met technische snufjes die zorgmedewerkers ondersteunen bij hun werk, speeddates met werkgevers, workshops, CV-dokter, loopbaangesprekken,  virtual-reality, (lokale)artiesten, foodtrucks, sneltekenaars, spelletjes etc.

Iedere bezoeker moet het festival verlaten met nieuwe inzichten en/of een concrete afspraak voor loopbaanadvies, meeloopstage, oriëntatiebaan, of een gesprek voor een leer-werktraject, afhankelijk van het aanbod en de behoefte bij de werkzoekende.

Heb je nog vragen over een van de festivals, neem dan contact op met Joane Hasken, joane@care2care.nl​

 

Gouda – MBO Rijnland

Dinsdag 12 maart 15.00 – 21.00 uur

Deelnemers aan dit festival tot nu toe:
Gemiva-SVG Groep, Zorgpartners Midden-Holland, Groene Hart Ziekenhuis, UWV, Leerwerkloket, Goudenhart, In Beweging, Martha Flora Gouda, Palet Welzijn, Plicare, PlusZorg, Transmitt revalidatie, VariantZorg, VierSchoon, Vierstroom, WelThuis, Ziso, ZorgBrug en Zorgpension, ASVZ.

 

Leiden – Scheltema

Donderdag 14 maart 14.00 – 19.30 uur

Deelnemers aan dit festival tot nu toe:
Topaz, Raamwerk, WIJdezorg, UWV/Gemeente Leiden, Groot Hoogwaak, Gemiva-SVG Groep, Libertas Leiden, mboRijnland, ActiVite, s’ Heeren Loo, Educatie Zorgsector LUMC, Marente, R.K. Zorgcentrum Roomburgh, Welzijn Teylingen, De Haardstee, RAV Hollands Midden, Forensisch Centrum Teylingereind.

 

Angela Groothuizen nieuwe ambassadeur Week van Zorg en Welzijn

Zangeres en presentatrice Angela Groothuizen is het nieuwe gezicht van de Week van Zorg en Welzijn. Angela Groothuizen heeft hart voor zorg en welzijn: “Iedereen heeft recht op goede zorg. Maar zonder voldoende hardwerkende, onmisbare mensen op de werkvloer is dit niet vol te houden. Dus voor iedereen die iets wil betekenen voor een ander: kom eens kennismaken tijdens de Week van Zorg en Welzijn.”

 

Wat doet jouw organisatie tijdens deze week?

Geef jouw activiteiten aan ons door, en lift mee op alle landelijke en regionale publiciteit. Je kunt ook promotiemateriaal bestellen. Online Aanmeldformulier Week van Zorg en Welzijn.

Jouw activiteiten zetten wij op weekvanzorgenwelzijn.nl en op onze site.

Ideeënboekje vol inspiratie
Wat gaat jouw organisatie doen tijdens de volgende WZW? In het ideeënboekje staan allerlei activiteiten die origineel en succesvol bleken te zijn voor een kleine of grote groep, voor verschillende doelgroepen, minimaal of maximaal budget, met of zonder hulp en veel of weinig werk. Haal inspiratie uit het Ideeënboekje (op te vragen via joane@care2care.nl).

 

Landelijke promotie

Op de website www.weekvanzorgenwelzijn.nl vind je het allerlaatste nieuws. Hier staan ook alle deelnemende locaties in heel Nederland met hun activiteiten in de Week. Op social media is de Week te vinden met een eigen FacebookpaginaTwitter en YouTube-kanaal om werken en leren in Zorg en Welzijn bij jongeren onder de aandacht te brengen. Er worden vloggers ingezet en een BN-er is aanwezig bij de landelijke Kick off op 11 maart.

Het televisieprogramma ‘Heel Holland Zorgt’ brengt de leef- en werkwereld van de zorg- en welzijnsmedewerkers en vrijwilligers in beeld. Bekende Nederlanders draaien mee in het zorg- en dienstverleningsproces en ervaren hoe het is om te werken in de sector. Vanaf 2 maart elke zaterdag te zien op SBS.

De jaarlijkse huis-aan-huis Special rondom de Week van Zorg en Welzijn wordt begin maart 2019 huis aan huis verspreid in bijna heel Nederland.

Bekijk de online versies van de Special door op de regio te klikken.

Zuid-Holland Noord

Midden-Holland

 

 

 

 

 

 

Terugblik op 2018

Van maandag 12 t/m zaterdag 17 maart 2018 organiseerden meer dan 1400 locaties activiteiten om te laten zien hoe het is om in de zorg- en welzijnssector te leren en te werken. Dit recordaantal geopende locaties trok een groot aantal bezoekers. Op de openingsdag van de zesde Week van Zorg en Welzijn vereerde Koning Willem-Alexander de sector met een werkbezoek. Verder zorgden de 24-uurs zwemmarathon van Maarten van der Weijden en de speciale zorg- en welzijnstourbus voor de nodige aandacht. Diverse lokale en landelijke pers deden verslag van de week en de uitdagingen waar de sector voor staat.

Bekijk hier de film voor een impressie van de Week van Zorg en Welzijn 2018.

 

 

De Week van Zorg en Welzijn is een initiatief van alle regionale werkgeversorganisaties in Zorg en Welzijn, die samenwerken in Stichting RegioPlus (www.regioplus.nl). Care2Care coördineert de Week van Zorg en Welzijn in de regio Rijn Gouwe.